2024-06-27 13:59:39

Nationala Olandei, o dezamagire pentru propriul antrenor

Putea fi Slovenia, dar va fi Olanda, o nationala puternica si temuta, dar care zilele acestea este extrem de criticata de presa sportiva din Tarile de Jos pentru ca a pierdut ultimul meci din grupa cu Austria, scor 2 -3. "Jocul pentru care au calatorit in Germania este lent si departe de a fi inteligent. Jucatoriii spun ca isi spun adevarul, ca sunt critici unii cu altii, ca a venit vremea sa culeaga roadele cu aceasta generatie. Dar, odata ajunsi pe teren, ignora principiile de baza, echipa se destrama, lentoarea constructiei este paradisiaca si nimeni nu se corecteaza adecvat, inclusiv selectionerul. Cel putin, acesta a fost tabloul impotriva Austriei (2-3), un astfel de duel care a fost inca o data crucial pentru starea de spirit mereu in schimbare rapida din jurul Orange. Sa pierzi in fata Austriei. Pooh”, scrie reputatul jurnalist Willem Vissers in paginile celui mai citit cotidian olandez, ziarul Volkskrant.

Nici selectionerul Ronald Koeman nu este mai bland cu elevii sai. "Acordarea de prea mult spatiu adversarilor. Lipsa de agresivitate. Slaba stapanire a mingii. Lasa adversarii sa alerge. Prea putina comunicare... Ca un pui fara cap”, a judecat Koeman apararea. Dar nici restul echipei nu a scapat de sapuneala: "Toata aceasta unitate, toate aceste jocuri, toate aceste povesti ale unui grup frumos, valoreaza putin dupa un meci ca acesta. Virgil van Dijk si Stefan de Vrij arata ca un duo de moda veche, asa cum obisnuiai sa vezi uneori cu o echipa lenta dintr-o tara indepartata. Nu se gandesc la aparare agresiva, inainte sau la intarirea mijlocasului. Nu, ramanand in siguranta in propria lor zona, chiar daca fotbalul este o forma civilizata de cucerire a tarii. Este ca si cum Van Dijk este preocupat in principal de Van Dijk, in timp ce, in calitate de capitan, el este omul tuturor”.

Duritatea criticilor i-ar putea ambitiona pe jucatorii "Portocalei mecanice", dar i-ar putea si demoraliza. Sa speram in varianta a doua si sa continuam sa ii apreciem pe fotbalistii antrenati de Edward Iordanescu. Marti, pe 2 iulie, Olanda joaca impotriva Romaniei, in optimile EURO 2024. 


Sursa foto: Antena Sport

Vezi si