2024-06-28 14:01:49

Wimbledon, cu Djokovic la start!

Incredibil, Novak Djokovic chiar va juca in turneul de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce a suferit o operatie la genunchi pe 5 iunie si se anticipa ca prezenta sa in competitia londoneza este exclusa, iar participarea la Jocurile Olimpice este sub semnul intrebarii.

Astazi s-a efectuat tragerea la sorti, iar campionul sarb a avut noroc: nu se afla pe aceeasi parte a tabloului cu jucatorul spaniol Carlos Alcaraz si nici cu italianul Jannik Sinner. Dar specialistii nu il crediteaza pe Nole cu sanse la trofeu, de aceasta data, mai ales ca este de asteptat ca el sa joace mai prudent si fara "cascadoriile" care l-au facut celebru in lumea tenisului. Comentatorii anticipeaza o finala Alcaraz - Jannik Sinner.

Turneul masculin ii va avea la start pe jucatorii momentului, precum Novak Djokovic (de sapte ori castigator la Wimbledon si finalist anul trecut), Jannik Sinner (semifinalist anul trecut si numarul 1 mondial in momentul de fata), Alexander Zverev sau Carlos Alcaraz (campionul din 2023, #3 ATP), dar si outsideri care pot emite pretentii la fazele finale, precum Hubert Hurkacz, Daniil Medvedev, Alex De Minaur, Matteo Berrettini sau Grigor Dimitrov.

In turneul feminin, Marketa Vondrousova este campioana-surpriza de anul trecut, iar lista de favorite din 2024 le cuprinde pe Iga Swiatek si Aryna Sabalenka (niciuna nereusind inca sa joace vreo finala la Wimbledon), Elena Rybakina (campioana din 2022), Coco Gauff, precum si jucatoare ca Ons Jabeur (dubla finalista 2022 si 2023), Naomi Osaka, Jessica Pegula, Emma Raducanu, Madison Keys sau Mirra Andreeva.

Romania va fi reprezentata pe tabloul principal de simplu feminin de Sorana Cirstea, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan si Jaqueline Cristian, dar si de Elena-Gabriela Ruse si Anca Todoni, care au acces pe tablou ca urmare a victoriilor din calificari. 


Sursa foto:Tennis365

Vezi si