2024-06-29 19:43:27

Michael Jackson a scapat de datorii

Zilele acestea (pe 25 iunie, mai precis) s-au implinit 15 ani de cand vestea mortii fulgeratoare a megastarului Michael Jackson la numai 50 de ani zguduia o lume intreaga, mai ales ca decesul a survenit chiar in timp ce artistul muncea pe rupte si isi pregatea revenirea cu o serie de spectacole grandioase. De atunci, cel putin in prima perioada dupa disparitia sa, am asistat la speculatii, acuzatii, procese, mistere mai mult sau mai putin elucidate privind situatia sa financiara si viata personala.

Comemorarea mortii lui MJ a venit si cu o serie de dezvaluiri reci si, de aceasta data, oficiale. Artistul avea, la data decesului, o datorie de aproximativ 500 de milioane de dolari. Avocatii executorilor mostenirii lui Jackson au declarat ca, in 2009, conturile artistului erau "in dezordine". Michael Jackson facuse cheltuieli considerabile in cadrul pregatirilor pentru seria sa de concerte "This Is It", potrivit documentului aflat la Curtea Suprema din comitatul Los Angeles, iar datoria financiara semnificativa a lasat-o fata de promotorul turneului sau.

Dupa cum se stie, in plan personal vedeta se afla intr-o spirala descendenta, inceputa inca din perioada acuzatiilor si a procesului de pedofilie care l-au vizat. Inconjurat de personaje bizare in care si-a pus toata increderea si izolat de lumea reala, Michael Jackson "si-a schimbat managerii comerciali, avocatii si managerii personali de mai multe ori in anii dinaintea mortii sale", au aratat executorii mostenirii, care au fost nevoiti sa caute documente care erau "imprastiate in toata tara".

Cu toata starea conflictuala existenta in familia artistului, avocatii spun ca in momentul de fata, la 15 ani de la moartea sa, ar fi reusit sa stearga datoriile lui Jackson, "imbunatatind cu succes imaginea si mostenirea lui", in slujba beneficiarilor Michael's Trust, care ii include pe copiii cantaretului - Prince Jackson, de 27 de ani, Paris Jackson, de 26 de ani, si Bigi Jackson, de 22 de ani.


Sursa foto: Los Angeles Times

Vezi si