2024-06-29 20:28:05

Iulie debuteaza cu 40 de grade Celsius

Un nou val de caldura a ajuns in Romania. Incepand de ieri, temperaturile au inceput sa creasca in toate regiunile, iar specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie estimeaza ca maine, 1 iulie, va fi cea mai calduroasa zi, mercurul din termometre urmand sa atinga aproape 40 de grade Celsius in Oltenia si sudul Munteniei.

Florinela Georgescu, director executiv in cadrul ANM, spune ca de caldura nu vom scapa nici noaptea.si avertizeaza ca trebuie sa ne obisnuim cu asa-numitele nopti tropicale. Estimarile realizate pentru luna iulie indica o probabilitate ridicata ca fiecare saptamana sa inregistreze temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru luna iulie in tara noastra.

Dupa zile toride, la jumatatea saptamanii viitoare ne asteapta un episod cu instabilitate, ploi pe arii mai extinse, conditii in care temperaturile ar putea fi usor mai coborate, anunta meteorologii. Conform prognozei valabile in perioada 1-29 iulie, dupa prima saptamana a lunii, cand ploile vor fi abundente mai ales in vest si nord-vest, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale.


Sursa foto: Onmanorama

Vezi si