2024-06-29 21:30:43

UK: un portret "normal" al Regelui

In Marea Britanie, sustinatorii Regelui Charles al III-lea pot rasufla usurati: Palatul Buckingham a dezvaluit ieri pe retelele de socializare un nou portret al monarhului, pentru a marca Ziua Fortelor Armate britanice si aniversarea a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia, si de aceasta data nu mai este vorba despre o opera controversata. 

Lucrarea il arata pe rege imbracat intr-o redingota de ceremonie, cu medaliile sale militare si sabia, iar autorul este Hugo Burnand, care a realizat deja mai multe portrete oficiale ale familiei regale si a fotografiat nunta lui Charles si a Camillei in 2005. De asemenea, el a realizat primul portret oficial al Regelui Charles anul trecut.

Luna trecuta, o alta lucrare a starnit controverse si o dezlantuire de umor britanic in mediul online: o pictura realizata de Jonathan Yeo, care il infatiseaza pe rege pe un fundal rosu, iar Charles poarta uniforma Garzilor galeze (al caror colonel de regiment a fost numit in 1975). Numai ca, printr-un efect vizual nefericit, capul barbatului pare ca iese dintr-o substanta rosie, ceea ce le-a adus aminte supusilor de o replica celebra dintr-un dialog telefonic intim, interceptat de serviciile secrete si publicat la vremea aceea de presa, dintre Charles (pe cand era casatorit cu Diana) si amanta lui Camilla, de dorul careia suferea si careia ii declara ca "si-ar dori din tot sufletul sa fie tamponul ei".


Sursa foto: Marie Claire

Vezi si