2024-06-29 21:57:18

Italia, eliminata de la EURO 2024

Campioana en-titre, eliminata din faza optimilor la EURO 2024! Ar fi o stire senzationala, daca nu ar fi vorba despre reprezentativa Italiei, care nu a aratat mai nimic la acest campionat - cei care au urmarit, de exemplu, meciul impotriva Spaniei stiu despre ce vorbesc. Squadra Azzurra si-a facut un obicei din a se "fofila" la turneele finale, unde ajunge in fazele superioare mai mult din noroc si profitand de prevederi ale regulamentelor care o avantajeaza. Asa a procedat si la competitia din Germania, dar aseara... i s-a infundat.

Italia a venit la turneul final din calitate de detinatoare a trofeului. A incheiat grupa pe pozitia secunda, sub Spania, dar peste Croatia si Albania. Interesant este ca, dupa doar patru meciuri, Italia incasase mai multe goluri decat in tot turneul final care s-a desfasurat acum trei ani. Iar de marcat, a marcat doar trei.

In optimi, a dat peste Elvetia, formatie care s-a impus cu 2-0 dupa golurile marcate de Remo Freuler (minutul 37) si Ruben Vargas, in minutul 46, la doar 26 de secunde de la reluarea meciului dupa pauza. Ca sa iti faci o idee despre calitatea jocului elvetienilor, golul lui Freuler a venit dupa o serie de 31 de pase consecutive, record de cand Opta inregistreaza datele acestei competitii (1980 incoace).

Reprezentativa Italiei paraseste, asadar, EURO 2024 deloc incununata de glorie, ci mai degraba ca echipa cu cea mai rusinoasa prestatie de la acest campionat. E finita la commedia!

In cea de a doua partida a optimilor jucata aseara, am avut parte de fotbal de cea mai buna calitate. Germania - Danemarca a fost un meci cu de toate - inclusiv cu o intrerupere de 25 de minute, din minutul 35, datorata unei furtuni violente, cu ploaie torentiala, fulgere, tunete si grindina. Dar si cu doua goluri anulate dupa ce fazele au fost studiate cu sistemul VAR - cate unul pentru fiecare echipa, cu un penalty justificat de analiza video acordat Germaniei si transformat in minutul 53 de Havertz si cu ocazii fabuloase de ambele parti, spre entuziasmul publicului care a umplut pana la refuz arena Signal Iduna Park din Dortmund. A venit si golul al doilea al nemtilor in minutul 68, prin Musiala, dar replica danezilor a intarziat, in schimb germanii s-au mai jucat cu cateva ocazii mari. Dominatia reprezentativei Germaniei, care a impus un ritm de joc extrem de alert, a continuat pana in ultimul minut de joc, cand au mai marcat un gol, dar din ofsaid. Imediat, au mai urmat o ocazie mare a danezilor si un contraatac, soldat cu o ratare incredibila, a Germaniei si apoi inca un contraatac periculos al danezilor- si probabil ca s-ar mai fi jucat inca mult si bine, dar a venit si fluierul final, dupa minutele de prelungiri. Scor final 2 - 0 pentru Germania, care merge pe merit in sferturi.


Sursa foto: Sky News

Vezi si