2023-12-12 09:01:20

Au fost anuntati noii Chefi la Cutite

Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Stefan Popescu si Chef Orlando Zaharia sunt cele patru nume care vor ocupa scaunele de jurat in cadrul cooking-show-ului Chefi la Cutite, anunta Antena 1.

 Cu o vasta experienta in domeniul gastronomic, cei patru sunt gata sa-i cunoasca pe toti cei care isi doresc o cariera in acest domeniu, fiind pasionati de tot ceea ce inseamna bucatarie, si sa le dea mai departe din experienta lor, se mai spune in anunt.


Chef Richard Abou Zaki e indragostit de bucatarie inca de cand era copil. Gateste de la varsta de 8 ani, cand ramanea singur acasa pentru ca mama lui lucra intr-o fabrica. S-a nascut la Piatra Neamt, dar a plecat in Italia la varsta de 5 ani. Si-a inceput cariera ca chef de partie in celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. Dupa un an si jumatate s-a intors in Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alaturi de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de doua ori. Dupa mai bine de 3 ani petrecuti aici si-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni dupa inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. In prezent detine 4 restaurante in Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum cateva zile.


Chef Stefan Popescu si-a descoperit intamplator dragostea pentru bucatarie, la o varsta destul de inaintata, insa pasiunea pentru acest domeniul l-a adus rapid in topul celor mai apreciati chefi din Romania, fiind pentru o perioada Executive Chef la doua dintre cele mai importante hoteluri din capitala. Si-a dorit sa exploreze si sa cunoasca mai bine si tot ceea ce inseamna patiserie, asa ca a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franta – „Exclusive Pastry Program”, sub indrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009. Pentru a avea o experienta cat mai diversa in bucatarie, timp de cateva saptamani a lucrat pro bono in restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant detinut de Chef Jose Avilez, cel mai cunoscut si apreciat chef din Portugalia. Belcanto este in fiecare an in top 50 al celor mai bune restaurante din lume. In momentul de fata, Chef Popescu ofera consultanta pentru tot ce inseamna deschidere de restaurante si/sau sali de evenimente, este formator in cadrul scolii de bucatari HORECA School si formator in cadrul scolii de mini chefi Kids Chef Academy.


Chef Alexandru Sautner a inceput aventura in Horeca in anul 1991, in Germania. In 1998, si-a deschis acolo primul restaurant, in 2003, pe al doilea si in 2005 pe al treilea. In 2013 se intoarce in tara si inaugureaza Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia. La inceputul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanala din Bucuresti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, in prezent avand 14 locatii. In 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucatarie mediteraneana, pe care il administreaza, iar uneori intra si in bucatarie.


Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucatar pentru Presedintia Romaniei, a fost membru in echipa nationala de bucatari si cofetari a Romaniei, la Erfurt 2012 si Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM in Romania pentru compania globala Yarzin-Sella, companie ce ofera servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume. A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lantul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar in prezent administreaza restaurantele CAU din Bucuresti si Constanta. In 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucatarul de Aur al Bucurestiului, in octombrie 2019 a castigat prima editie Chef de Romania, o competitie dedicata bucatarilor profesionisti.


Cei patru chefi urmeaza sa intre in aceasta saptamana in bucataria Chefi la Cutite pentru a da startul unui nou sezon, sezon ce urmeaza a fi difuzat in primavara la Antena 1.


Antena 1 a anuntat la inceputul lunii octombrie ca intentioneaza sa aduca un nou juriu la emisiunea „Chefi la Cutite”, intrucat cei trei jurati, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu au refuzat sa mai participe la filmarile pentru un nou sezon, care ar fi trebuit sa inceapa in luna octombrie. Cei trei au refuzat sa mai apara invocand oboseala.


Bazat pe formatul international „Game of Chefs”, evoluat si adaptat pietei din Romania, „Chefi la Cutite” este emisiunea de divertisment de top care a captivat milioane de telespectatori in 12 sezoane.

Vezi si