Gen Z nu mai vrea sa lucreze la... locul de munca
Gen Z - Generatia Z, adica tinerii nascuti intre sfarsitul anilor '90 si 2015 - este renumita pentru parerile sale transante si stima de sine pe care si-o apara chiar cu pretul conflictelor acute inter-generationale. Cei mai in varsta sunt adesea nemultumiti de relationarea cu acesti tineri, numiti si "snowflakes" pentru ca se considera ofensati de lucruri care celor mai in varsta li se par normale.
Cum au trecut prin pandemie cei care reprezentau cea mai tanara grupa de angajati in acel moment? S-au descurcat, dar problema este ca acum nu isi mai doresc intoarcerea la birou, obisnuiti cu lucrul de acasa. Potrivit unui studiu realizat de compania germana Personio, jumatate dintre tinerii Generatiei Z au declarat ca ar renunta la locul de munca, daca ar fi obligati sa vina la serviciu mai mult de trei zile pe saptamana, comparativ cu doar 39% din cei 2.000 de angajati din toate grupele de varsta care au spus acelasi lucru. Mai mult, un numar similar de lucratori din Generatia Z a declarat ca mersul la birou reprezinta o "pierdere de timp si de bani”.
Iar daca, totusi, sunt nevoiti sa plece de acasa si sa lucreze din sediul companiei, angajatii din Gen Z fac din asta un adevarat eveniment numai bun de transmis pe conturile de pe retelele sociale. De altfel, filmuletele cu "ziua mea la birou" sunt in trend sau chiar virale, strangand extrem de multe aprecieri si comentarii. Si aceasta atitudine nu este de mirare, antropologii definesc Gen Z tocmai prin utilizarea retelelor de socializare, comunicarea online si relatiile la distanta.
Sursa foto: Hubstaff