La Timisoara se va produce carne hibrida
Romania face un pas important catre inovatie in industria alimentara, odata cu deschiderea primului laborator de carne hibrid la Timisoara. Proiectul, coordonat de specialistii de la Universitatea de Stiintele Vietii, promite sa revolutioneze piata prin produse bogate in proteine si mai sanatoase decat cele traditionale. Nu este vorba de carne artificiala. Carnea hibrid combina ingrediente de origine vegetala cu carnea clasica, oferind astfel o alternativa cu mai putine grasimi si colesterol.
Acest amestec ofera multiple beneficii, printre care se numara compusii bioactivi si antioxidantii naturali, dar si un continut ridicat de fibre. Toate acestea contribuie la o alimentatie mai sanatoasa, fara a compromite gustul si textura carnii clasice.
Testele sunt deja in plina desfasurare, iar laboratorul din Timisoara va fi complet functional la inceputul anului viitor. Specialistii estimeaza ca produsele din carne hibrid vor aduce o schimbare majora pe piata alimentara din Romania, avand un potential ridicat de succes, chiar daca va exista o rezistenta din partea consumatorilor obisnuiti cu produsele traditionale.
Laboratorul se va concentra pe producerea unor specialitati familiare publicului romanesc, precum pateul, crenvurstii si parizerul, toate in versiunea lor hibrida, in care vor contine mai putine grasimi si colesterol.
Sursa foto: Vegan Business