Noaptea cercetatorilor europeni, in Bucuresti si alte 27 de orase din Romania
Cercetatori renumiti, la nivel national si international, vor interactiona cu pasionatii de stiinta la Noaptea Cercetatorilor Europeni, un eveniment care are loc vineri in Bucuresti si in alte 27 de orase din Romania.
Evenimentul este o initiativa a Comisiei Europene si a fost apreciat de public inca de la prima editie, in anul 2005, datorita caracterului sau inovativ, prin care stiinta a devenit accesibila tuturor, vizitatorii luand parte la activitati stiintifice ce combina educatia cu divertismentul, organizandu-se expozitii, experimente in care publicul este implicat activ, conferinte, prezentari, jocuri si concursuri.
Potrivit initiatorilor, calatoria in lumea stiintei va fi ghidata de cei mai prietenosi cercetatori din tara, care au pregatit pentru public experimente inedite, prezentari ale celor mai inovative proiecte, demonstratii uluitoare, workshopuri interactive si dezbateri interesante pe teme stiintifice.
Concursurile si surprizele vor insoti atmosfera evenimentelor din Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Barlad, Braila, Bumbesti-Jiu, Buzau, Calarasi, Campia Turzii, Constanta, Deva, Fagaras, Galati, Hunedoara, Medias, Oradea, Petrila, Piatra Neamt, Ploiesti, Suceava, Targoviste, Targu Neamt, Targu Jiu, Timisoara, Titu, Tulcea si Zalau.
Toate detaliile privind programul si activitatile din fiecare oras se regasesc pe site-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu.
Totodata, copiii si adultii din intreaga tara sunt invitati sa descopere lumea extraordinara a stiintei prin sute de activitati destinate mintilor curioase de toate varstele, intr-un eveniment aflat sub patronajul Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.
Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria "actiunilor Marie Sklodowska-Curie", fiind un eveniment ce atrage anual peste 1,5 milioane de vizitatori.
In 2023, Noaptea Cercetatorilor Europeni se organizeaza in 26 de tari, iar peste 400 de orase din Europa si nu numai vor fi gazda evenimentului ce isi propune sa arate publicului ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.