Se inchide cel mai bun restaurant fine dining din Romania
"Din fine dinning nu se fac bani nicaieri in lume. (...) dupa multi ani in care am crescut, am inceput sa recunosc ca nu mai exista spatiu pentru noi, asta m-a condus la decizia de a pune capat definitiv acestei povesti.” a scris, cu amaraciune, Maria Duca, co-proprietarul si managerul restaurantului Baracca din Cluj-Napoca, intr-o postare pe Facebook in care anunta inchiderea cestui local de mare succes.
Baracca a ocupat in trei randuri prima pozitie in topul celor mai bune restaurante din Romania (2018, 2020, 2022) in cadrul "Romanian Hospitality Awards”, cel mai amplu proiect de identificare, promovare si premiere a excelentei din industria ospitalitatii de la noi. Evenimentul reuneste un juriu format din peste 130 de antreprenori si profesionisti de top din HoReCa.
Inainte de pandemie, in 2018 si 2019, restaurantul a fost prezent in ghidul international Gault & Millau, unul dintre indicatorii de referinta a calitatii in lumea HoReCa. Conceptul Gault & Millau a aparut pentru prima data in Franta in anul 1962, la initiativa a doi jurnalisti pasionati de gastronomie, Henri Gault si Christian Millau, care au hotarat sa lanseze un ghid independent al restaurantelor. Pana in prezent, conceptul s-a raspandit in peste 20 de tari, fiind un punct de referinta in gastronomie pe toate continentele.
De altfel, soarta mai multor restaurante fine dining renumite din lume a fost similara. Exemplul cel mai cunoscut este cel al faimosului El Bulli, considerat cel mai scump restaurant din lume, cunoscut pentru bucataria avangardista si care s-a inchis in 2011.
Sursa foto: In Your Pocket